Gemeentebelangen tegen fusie met Hollands Kroon

DEN HELDER Na de verkiezingen van 21 maart kan het zomaar eens snel afgelopen zijn met de gemeente Den Helder. De politieke partijen VVD, CDA, PvdA, D66 en Behoorlijk Bestuur blijken niet meer voor een zelfstandige gemeente Den Helder te zijn, volgens vraag 17 in de Stemwijzer", aldus Geurt Visser van Gemeentebelangen. 

De lijsttrekker van de Helderse politieke partij ontdekte dit één dag voor de officiële lancering van de lokale Stemwijzer. "Bizar dat dit misschien wel de laatste verkiezingen zijn voor de gemeente Den Helder. Eerder genoemde partijen zijn samen goed voor de grootst mogelijk minderheid van vijftien van de eenendertig zetels. Slechts een zetel is gemeente Den Helder van een democratische opheffing vandaan."

Gemeentebelangen is voor behoud van Den Helder als zelfstandige gemeente. "We zullen op geen enkele wijze meewerken aan een fusie met Hollands Kroon. Wij zullen ook niet in een coalitie gaan zitten die op welke wijze dan ook meewerkt aan opheffing. Daarnaast zullen wij aan de onderhandelingstafel eisen dat de nieuwe coalitie zich tégen een annexatie door Hollands Kroon zal uitspreken."