• Komst

Een nieuwe dag in Den Helder: vier jonge Europeanen openen nieuwe expositie in Komst

DEN HELDER '11:57 PM - Almost another day in Den Helder'. Dat is de titel van de nieuwe expositie van Europese kunstenaars in werkatelier Komst. De opening van deze nieuwe expo is zaterdag 3 februari.

Jorge Fernandez Garcia (19), Janina Valerija Bahvalova (20), Eleni Alexandri (27) en Blazej Kolanski (27) zijn vier jonge kunstenaars uit Spanje, Letland, Griekenland en Polen. Zij verblijven voor een periode van zes maanden in Den Helder onder de noemer EVS (European Voluntary Service), een programma dat gesubsidieerd wordt door Erasmus+.

Het internationale gezelschap werkt tijdens deze periode aan creatieve projecten, waaronder hun eigen expositie. Het werkatelier is hierbij hun uitvalsbasis. In de afgelopen maanden hebben de kunstenaars zich laten inspireren door het wonen en werken in Den Helder. Over hun expositie vertellen zij het volgende: "Wij wonen nu vier maanden in Nederland, in het stille, regenachtige Den Helder, waar het altijd waait. Voorspelbaar onvoorspelbaar - voor ieder van ons anders. Wij zijn vier verschillende persoonlijkheden die samen in één huis leven en we beleven dit project allemaal op onze eigen manier. We hebben allemaal een verschillende aanpak en stijl in ons werk, maar één ding is zeker: het gaat erom dat we hier zijn, met jullie, en met elkaar. Onze kunst bestaat uit eenvoudige dingen: fotografie, collages en schilderijen. In ons werk kan de kijker diverse gevoelens vinden, zoals hoop, boosheid, kalmte en vreugde. Bijna een nieuwe dag in Den Helder.

Jorge, Janina, Eleni en Blazej zullen op zaterdag 3 februari om 16.00 uur hun expositie openen in Komst aan het Jutterspleintje 2A. De tentoonstelling is te zien tot en met 3 maart.

Komst is geopend van woensdag tot zaterdag van 12.00 tot 17.30 uur.