• Petra Tromp
  • Jutter van het Jaar Ilse Kootkar in gesprek met burgemeester Koen Schuiling.

    Gemeente Den Helder

Dierenvriend Ilse Kootkar is Jutter van het Jaar

DEN HELDER Ilse Kootkar (49) is de nieuwe Jutter van het Jaar. Dat werd maandagavond bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Daarmee is de eretitel voor de negentiende keer toegekend. Ilse Kootkar werd de afgelopen jaren regelmatig voorgedragen voor de titel en eindigde daarbij steevast in de top drie. Dit keer besloot de jury unaniem dat Ilse Kootkar als Jutter van het Jaar 2017 door het leven mag gaan. De Helderse zet zich al jarenlang in voor het welzijn van dieren.

Zo was zij vrijwilliger bij de Dierenambulance Den Helder en omstreken en belast met de publiciteit en relatiebeheer. Zij verrichtte vele inspanningen en bedacht ludieke acties met als doel meer middelen voor de dierenambulance te verwerven en nieuwe donateurs binnen te halen.

Tevens is zij vrijwilliger bij dierenasiel 't Schuthok en actief bij vogelasiel De Paddestoel, waar zij sinds 2016 beheerder is. Ook zet zij zich in voor een schone leefomgeving met het project Schoon Den Helder. Samen met anderen nam en neemt zij initiatieven voor diverse opruimacties van zwerfafval in de natuur. Daarnaast promoot zij Den Helder door het maken van foto's van Den Helder. Die plaatst zij op social media, maar haar foto's halen ook regelmatig de landelijke televisie.

De verkiezing Jutter van het Jaar wordt sinds 1999 gehouden en wordt gegeven aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor Den Helder of de stad op de kaart heeft gezet. Zes kandidaten waren dit keer genomineerd.