• De poster van de Theatertour van Miss Montreal laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

    PR-Foto

De Kampanje blikt terug

Linda van den Berg

DEN HELDER Het theaterseizoen 2018/2019 bij Theater de Kampanje loopt ten einde. We blikken terug op een mooi seizoen met veel verschillende voorstellingen. Alles kwam voorbij: dans, muziek, cabaret, opera en voorstellingen voor de hele familie. Gelukkig heeft de maand juni nog het een en ander in petto en kun je nog genieten een mooi programma in het mooie theater op Willemsoord.

Vrijdag 14 juni is het volop lachen in de Kampanje. Met maar liefst twee cabaretiers.

Martijn Koning staat om 20.30 uur met zijn voorstelling 'Koning van de dieren' in de grote zaal en in de kleine zaal kun je genieten van Kees van Amstel met zijn nieuwe voorstelling 'Een bang jongetje dat hele enge dingen doet' (20.30 uur). Verwacht bij Martijn Koning veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren. 'Met een half uurtje uit Koning van de dieren zou iedereen van Scandinavië tot Nieuw Zeeland met gevoel voor humor helemaal plat zijn gegaan voor Koning', aldus Theaterkrant.

Kees van Amstel maakte een nieuw cabaretprogramma. Met verhalen. En grappen, veel grappen. Een dag later, zaterdag 15 juni, komt Miss Montreal met haar band naar Den Helder toe. Haar show 'Fu-Fu-Fu-Fu*ck it' gaat over alle ervaringen die Sanne de afgelopen jaren heeft opgedaan. Een avond met humor maar ook openhartigheid over wat mindere leuke kant van haar leven. Geheid een traantje wegpinken, maar zoals altijd met een lach naar huis. Naast voorstellingen zijn er ook andere dingen te beleven in de Kampanje. Op zondag 16 juni organiseert de Kampanje, in samenwerking met Slagers-Atelier gebr. Duijzer een BBQ workshop in het KeyKegcafé. Tijdens deze workshop laat de slager van Slagers Atelier gebr. Duijzer zien hoe je een keramische BBQ het beste kunt bedienen en wordt een aantal lekkere gerechten gemaakt én geproefd! Deze workshop is zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde BBQ-er.

GAMEDAY Zaterdag 22 juni wordt voor de tweede keer GameDay georganiseerd in Den Helder. GameDay wordt een dag vol spannende, nieuwe en sportieve uitdagingen voor iedereen die van een wedstrijd houdt, online of on court. Willemsoord staat die dag in het teken van (serious)games. Spellen spelen, met elkaar en tegen elkaar. Live, virtueel en online. Tijdens GameDay is er voor iedereen, jong en oud, een kans om nieuwe talenten te ontdekken en met het plezier van competitie het uiterste uit zichzelf te halen. Een sportief evenement voor iedereen die van een uitdaging houdt.

HELDERSE VALLEI Zondag 23 juni kun je met de hele familie erop uit naar het Openluchttheater de Helderse Vallei. Om 13.00 uur kun je de voorstelling BOOMWHAKALAA!! (6+) zien, gratis entree. Een vrolijk spektakel voor jong en oud, met trommels en ritmes van over de hele wereld. Iedereen mag meedoen met de 'boomwhackers', kleurrijke plastic buizen waarmee je muziek kan maken. De voorstelling zit vol sketches en Caribische liedjes waarbij het onmogelijk is om stil te zitten. De voorstellingen in Openluchttheater De Helderse Vallei worden gratis aangeboden door Stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder, de Helderse Serviceclubs en Stichting Ondernemen aan Zee.