• Wikimedia

De Hofstee houdt rommelmarkt

JULIANADORP Met als thema 'Voor ziek en zeer gaan wij in de weer!' organiseren team en leerlingen van basisschool De Hofstee in Julianadorp een rommelmarkt voor een goed doel.

Leerlingen mailden de redactie van dit Helders Weekblad: 'Vorig jaar ging als ons opgehaalde geld naar een school in Ghana, waar onze eigen juf Manon dit zelf heeft begeleid. Dit jaar gaat zij weer terug naar Ghana, maar nu om een ziekenhuis te helpen, samen met juf Melissa. Wat gebeurt er allemaal in onze actieweek?

De actieweek is al spectaculair geopend met een toneelstuk dat werd opgevoerd door leerkrachten en stagiaires. Afgelopen vrijdag heeft de hele school in groepen een fantastische workshop Djembe gehad van Marja van Leeuwen van 'Maryamma Djembe Workshops". Ook zijn Juf Manon en verpleegkundige Christina langs alle groepen gegaan om de verschillen uit te leggen tussen onze ziekenhuizen en die in Ghana. De actiedag zelf. Kinderen van de groepen 8 staan buiten bij verschillende kramen. Hierbij kunt u denken aan koffie, thee, cup cakes, een rad waarmee u prijzen kunt winnen, bij de knutselkramen en natuurlijk ook bij onze rommelmarkt. Een belangrijk onderdeel van onze actiedag is de sponsorloop. Alle groepen gaan in de weer voor ziek en zeer. De gehele opbrengt gaat naar een ziekenhuis in Ghana. Waarom vinden wij dit zo belangrijk? De patiënten liggen op de grond en ze hebben daar geen apparatuur om de mensen te helpen. Wat voor ons heel normaal in het ziekenhuis is, kennen zij niet eens. En daarvoor gaan wij dus geld ophalen. Wij hopen dat mensen beter kunnen worden in de ziekenhuizen daar en niet alleen maar zieker door de bacteriën en de vliegen. Kom in actie en steun ons goede doel op donderdag 7 juni en bezoek vooral de rommelmarkt op de parkeerplaats van basisschool De Hofstee. Belangrijk: Neem een goed gevulde portemonnee met u mee!' Waar wacht u nog op? Op naar De Hofstee.