• Eigen foto

Circusfeestje voor vluchtelingenkinderen in azc Den Helder

DEN HELDER Het WOLKENTHEATER organiseert dinsdag 17 juli in azc Den Helder - Doggershoek het circusfestival Feestje! Dat is een openluchtevenement met oud-Hollandse spelletjes, een schilderworkshop,  kinderdisco, taart en als hoogtepunt een circusvoorstelling. Ook Nederlandse kinderen die in de buurt van het azc wonen zijn van harte welkom.

Het WOLKENTHEATER gelooft in de helende kracht van theater. Met vrolijke optredens laten zij vluchtelingenkinderen plezier maken en zorgeloos genieten. Het theater speelt al 25 jaar met passie, betrokkenheid en overtuiging in azc's door het hele land. Dit jubileum viert het WOLKENTHEATER deze zomer met een tournee langs maar liefst twintig azc's!

De oprichter van de stichting Adrijan Siniša Rakic, zelf vluchteling uit het voormalig Joegoslavië, ondervond in 1992 dat de sober ingerichte AZC 's wel wat positiviteit kunnen gebruiken. Dat greep Adrijan zo aan dat hij zijn leven wijdde aan het helpen van vluchtelingenkinderen door ze via theater te steunen en kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes.

De stichting is nog nooit structureel gesubsidieerd door de overheid en is afhankelijk van donaties en giften. U kunt het WOLKENTHEATER steunen via wolkentheater.nl/doneer.