• Stichting Komst

'Bewaar het vagevuur maar voor later'

DEN HELDER In galerie-werkatelier Komst opent zaterdag 14 april de nieuwe expositie 'Bewaar het vagevuur maar voor later' van Mees Joachim van Amesfoort.

De 23-jarige Mees Joachim van Amesfoort werkt als grafisch designer en studeert aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij maakt het zichzelf graag moeilijk. Vanuit een vorm van exhibitionisme zoekt hij constant naar de ruwheden in onze samenleving en vraagt zich daarbij af tot hoever hij zichzelf daarin herkent.

Tijdens zijn tweede solo-expositie in het land der Jutters zal de in Den Helder geboren Van Amesfoort een breed scala aan werken tentoonstellen. De kunstenaar geeft daarmee een overzicht van zijn nieuwe werk, met onderwerpen als het verheerlijken van een seriemoordenaar vanuit Nietzsche's 'Genealogy of Morality', een parallel heden waarin de heteroseksuele witte man ten einde komt en het vagevuur.

De expositie 'Bewaar het vagevuur maar voor later' opent zaterdag 14 april om 16.00 uur in galerie-werkatelier Komst aan het Jutterspleintje 2a in Den Helder. De galerie is op woensdag tot en met zaterdag geopend van 12.00 tot 17.30 uur. De expositie is te bekijken tot en met 12 mei.