• Lost Visuals

Berget Lewis dit jaar gastartiest bij concert Winnubst

DEN HELDER Muziekvereniging Winnubst treedt zaterdag 26 mei als vanouds op in theater De Kampanje. Na 117 jaar swingt de oudste muziekvereniging van Den Helder nog steeds en dat is ook deze avond te horen.

Luister en geniet van het harmonieorkest en het KHO (klein harmonieorkest). Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Bert Willemsen. Ook dit jaar heeft Bert een subliem programma samengesteld, waarbij de toehoorder optimaal kan genieten van al het moois dat de orkestleden ten gehore brengen.

Ook als vanouds is de vereniging weer de samenwerking aangegaan met een aantal gastartiesten. De gastartieste van het harmonieorkest is niemand minder dan Berget Lewis.

Judith Waltman regelt de pr van de vereniging: "De muzikaliteit van onze orkestleden en de krachtige stem van Berget zorgen voor een mooie aanvulling op elkaar. Berget Lewis is één van de dames van Ladies of Soul, deed mee aan het tv-programma de X-factor in het Verenigd Koninkrijk en speelde de rol van Effie White in de musical Dreamgirls."

Uiteraard heeft het KHO haar eigen gastartiesten, zelfs vier zangeressen. Waltman kondigt ze aan: "Karen Klopstra en Marit Tesselaar hebben al diverse malen hun mooie stem laten horen tijdens optredens met het orkest op het KIM, tijdens Sail en de Mini-Passion. Tijdens laatstgenoemde optreden werden de leden van het KHO ook bijgestaan door Kaylee Gielen en Tohar Wijnalda."

De zangeressen en het orkest zullen een aantal nummers gezamenlijk ten gehore brengen. "Wij nemen u mee op muzikale reis via de Alpen naar het warme Cuba. Naar de vroege jaren '20 van Amerika en weer terug naar het heden."

In de pauze worden lootjes verkocht voor de loterij. Kaarten kosten 19 euro, vrienden van Winnubst betalen 14 euro met een maximum van twee kaarten. Kaarten voor het balkon kunnen besteld worden aan de kassa van theater de Kampanje of de website. Het concert begint om 20.15 uur.