Bedrijfspand dicht na vondst hennepkwekerij

DEN HELDER Burgemeester Koen Schuiling heeft maandag, na de vondst van een hennepkwekerij, een bedrijfspand aan de Energieweg gesloten. De sluiting geldt voor zes maanden.

In het pand is begin vorige maand een hennepkwekerij met 561 moederplanten, 6567 hennepstekken en daarbij behorende apparatuur aangetroffen. De kwekerij bevond zich achter een verborgen wand van het bedrijf. Voorts was de elektriciteitsvoorziening op een gevaarlijke en onprofessionele wijze uitgebreid.

Aan de eigenaar en de huurder van het pand is meegedeeld dat de burgemeester het pand sluit voor de duur van zes maanden. De burgemeester beschikt over de bevoegdheid tot sluiting van het pand op grond van de Opiumwet en geeft hiermee uitvoering aan het hiervoor vastgestelde beleid.

RISICO'S ONAANVAARDBAAR De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen vaak in verband worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, bedreiging en brandgevaar. Vanwege de risico's die dit voor de omgeving met zich meebrengt, is dit onaanvaardbaar.