• Dag van het Wad

    Holland boven Amsterdam

Op fuikexcursie en robbentocht tijdens Dag van het Wad

22-06-2018, 09:38 | Lezersnieuws |

Drie provincies vieren verjaardag Unesco Werelderfgoed met tal van activiteiten

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli viert het Werelderfgoed Waddenzee een feestje: haar negenjarig bestaan. Negen jaar geleden riep UNESCO de Waddenzee uit tot Werelderfgoed. Een bijzondere status waarmee de Waddenzee zich in een rijtje plaatst met de Grand Canyon, Great Barrier Reef, Timboektoe en de Chinese Muur. Tijdens de Dag van het Wad worden om deze reden tal van activiteiten georganiseerd. Voor bezoekers is er op actief, cultureel, culinair, kunstzinnig en educatief gebied een rijk programma samengesteld, van Den Helder tot de Duitse Noordzeekust.

Noord-Holland

Bezoekers in Noord-Holland kunnen op Texel en in Den Helder en het Afsluitdijk Wadden Center terecht. Bij Ecomare op Texel is een fuikexcursie waarbij bezoekers inzicht krijgen in de visstand van de Waddenzee en onder leiding van zeehondenwetenschappers kan een robbentocht worden ondernomen. In Den Helder kan men vanaf natuureducatie centrum ’t Kuitje zo het Wad op.

Het doel van de Dag van het Wad is, om mensen kennis te laten maken met de uitzonderlijke natuur van het Waddengebied. En vooral, hóe deze te beleven. 

Meer informatie over het programma in de provincies Friesland, Groningen en Noord-Holland en het aanmelden voor de activiteiten vind je op: www.dagvanhetwad.nl