• Strijkmolen te Rustenburg

    Jaap

Helderse kandidaten voor het waterschap

18-03-2019, 21:09 | Lezersnieuws | Jaap

Het waterplatform Groen, Water & Land (GW&L) is bij de waterschapsverkiezingen van 20 maart de lokaalste lokale partij. Net zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen worden de lokale partijen bij de waterschappen steeds belangrijker. Dat is vrij logisch want er zijn geen liberale, socialistische of christendemocratische dijken, alleen dijken op hoogte. Praktisch inzicht en lokale kennis zijn binnen het waterschap dan ook belangrijker dan politieke ideologieën.

 

Groen, Water & Land heeft binnen het waterschap, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, kandidaten uit alle regio's en dus ook uit de Noordkop. Op nummer 6 van lijst 1 (GW&L) staat Evelien van Roijen uit Julianadorp. Evelien heeft al in 2008, samen met de oud-minister Karla Peijs, het startschot gegeven voor het project 'Water zoekt vrouw'. Op nummer 19 van GW&L staat Daniël Groot, ondernemer uit de offshore en oprichter van de 'Vrienden van Den Helder' en op 39 staat Jan Roelofsen, voorzitter van de stichting Strandexploitatie Noordkop en oud-directeur van de Regio VVV Kop van Noord-Holland.

Het waterplatform heeft de kandidaten zo opgesteld dat vele belangen en disciplines daarop aanwezig zijn: stedelingen en agrariërs, watersporters en sportvissers, poldermolenaars en archeologen, weg- en waterbouwers en juristen en meer. Ook het aantal vrouwen op de lijst van Groen, Water & Land is uniek in waterschapsland: van de 48 kanidaten zijn er 24 mannen en 24 vrouwen, om-en-om op de lijst geplaatst. Daarmee is het ook de lijst met de meeste vrouwen in heel Nederland.