Eerste prijs Accordeonola op Accordeonfestival

15-04-2019, 15:08 | Lezersnieuws | Accordeonvereniging

Zondag 14 april vond het derde NOVAM orkestenfestival plaats in het Akoesticum te Ede. Op dit evenement speelden 24 accordeonorkesten op afkomstig uit alle windstreken van Nederland. Alle deelnemende orkesten werden beoordeeld door een driekoppige professionele jury. Accordeonola was een van de deelnemers.

Onder leiding van dirigent Cees Dito speelde het orkest twee muziekstukken ‘A Discovery Fantasy’ van Jan de Haan en ‘Dakota’ van Jacob de Haan. Accordeonola gaf een optreden dat stond als een huis en het aanwezige publiek genoot van de muziek.

Aan het einde van de dag was de prijsuitreiking. Nieuwsgierig luisterden de deelnemers en het aanwezige publiek naar het oordeel van de juryleden. Het optreden van Accordeonola werd beloond met een eerste prijs. Deze prijs werd door Accordeonola’s dirigent Cees Dito in ontvangst genomen. De jury noemde als Accordeonola’s sterke punten: de kwaliteit van het samenspel tussen de muzikanten onderling en de goede interactie tussen dirigent en gehele orkest tijdens het optreden.

EINDE BERICHT