• Raymond Koen al op afstand van zijn concurrenten

    Barend Verijzer
  • 1e vrouw Isa Raadgers

    Barend Verijzer
  • Ian Lobles op jacht voor de 1e plaats

    Barend Verijzer

Duinbollenloop weer een succes voor  SV Noordkop atleten

15-04-2018, 20:00 | Lezersnieuws | Evert

Ondanks de mindere weersomstandigheden voor de wedstrijd waren er ruim 250 lopers naar Julianadorp gekomen bij Camping Noordersandt om te gaan lopen door de bollenvelden. Samen met de Rotary was dit alweer de 14e editie voor de Noordkop organisatie. Toen de jeugd mocht beginnen was het droog en bleef dat ook de rest van de dag.

Met een sterk deelnemers veld van Noordkop atleten was het vooral een strijd tussen de eigen verenigingsleden. De jeugd liep in 2 groepen 1 kilometer. De ouderen een 5 of een 10 kilometer.

Bij de jeugd tot 10 jaar was het zeer spannend in de top 3 waar het verschil pas werd gemaakt bij de finish. Wat een snelheid hebben ze in de nog jonge beentjes zitten.

1e werd Tim Lienos (Noordkop) in 3.59, zijn volger, Niek van Casand kwam 3 seconden later binnen en werd gevolgd door Rover Roelink (Noordkop) in 4.03. Voor de dames waren dat Leila Smit (Noordkop) in 4.12, Robin Roelink (Noordkop) in 4.16 en Liv de Vries in 4.23.

Ioann Lobles was bij de 5 KM met een grote voorsprong van 23 seconden te snel voor Joey Steenvoorden met een tijd van 18.01. Ioann Lobles is een jongeman met de nodige potentie om te groeien. Jorick Quax eindigde als 3e in 18.32. 

Bij de dames zagen we Isa Raadgers (Noordkop) het deelnemers veld van de dames uiteen scheuren en haalde de finish in 19.46. 2e vrouw werd Silke Brink die namens Bremzicht via de Rotary deelnam aan de wedstrijd in een tijd van 20.36. 3e dame werd Esther aan de Wiel met een tijd van 20.40. 

Bij de 10 KM was de overmacht van Raymond Koen (Noordkop) direct zichtbaar. Al na enkele kilometers had hij zich al losgemaakt van zijn directe concurrenten en kwam binnen in 36.10. Bijna 2 minuten later volgde Ronald Lienos (Noordkop) in 37.53. Verder was de 3e plaats bij de 10 kilometer ook voor een Noordkop loper, Ingmar Vink, met een tijd van 38.19. 

Bij de jeugd tot en met 12 jaar zagen we Storm Roelink en Janne Roelink de victorie opeisen in 3.50 en 4.04 op hun kilometer. Zo waren er dus 4 kinderen van Familie(s) Roelink in de prijzen gevallen.

Na afloop waren de nodige sporters weer beloond met een cadeau op startnummer en kregen de top 3 bij de jeugd en senioren een mooi aandenken van deze wedstrijd. Ook werden er bij de jeugd nog mooie sportprijzen uitgereikt door aangeboden waren door Intersport de Graaff. Helaas geen tulpen aan de finish maar wel mooie narcissen in pot aangeleverd door van der Vlught. Ondanks dat bedanken we onze sponsoren Hulsebosch, Pennings en camping Noordersandt.