• Een kolkend Bastion Pierre

    Abel Bolhuis
  • Stadssleutel voor prins Jan 1

    Abel Bolhuis
  • Prins Jan neemt voor drie dagen macht over van gemeentebestuur

    Abel Bolhuis

Direct na de officiële opening van het carnavalsfeest door Prins Jan de Eerste van carnavalsvereniging de Krabbetukkers wordt in het tot

11-02-2018, 10:45 | Lezersnieuws | Peter

Burgemeester Koen Schuiling, bijgestaan door de wethouders van de Paard en Krijns en enkele gemeenteraadsleden, overhandigde in een kolkende Troonzaal van Bastion Pierre,  Prins Jan traditioneel de sleutel van de stad.

Na de overhandiging van de Stadssleutel opende prins Jan het carnaval, daarmee 3 dagen de scepter zwaaiend boven Waaienburg.

 De feestvierders van carnavalsvereniging De Krabbetukkers hebben zich een heel weekend lang het sportcentrum Quelderduyn toegeëigend en omgetoverd tot Bastion Pierre. Vandaag, zondag 11 februari, domineren de allerkleinsten het feestpaleis. Vanaf 14.00 uur gaan de deuren open. Ze kunnen vanaf 14.30 uur meedoen allerlei kinderspelen in twee verschillende zalen. Is er een optreden van clown Dombo. Treden dansgroepen van een viertal basisscholen op. Reinier en Margit presenteren de  carnavalsshow op het hoofdpodium.

Zangeres Monique Smit zal tijdens het kindercarnaval een optreden verzorgen. Het is niet voor de eerste maal dat Monique te gast is van de Krabbetukkers. Al tweemaal eerder heeft zij zeer succesvol mogen optreden in de Troonzaal voor vele honderden kinderen.

Een kaartje voor het kindercarnaval kost € 5,- (vanaf 2 jaar). Ouders, opa’s en oma’s hebben deze zondag gratis toegang.