Beleef het Verleden in twee musea

09-10-2018, 17:02 | Lezersnieuws | Reddingmuseum

Datum:

woensdag 24 oktober 2018, 10:00 tot donderdag 24 januari 2019, 17:00

Locatie:

Willemsoord 60G
Reddingmuseum
Den Helder

Beleef het verleden van Den Helder door een spannende zoektocht met Dorus Rijkers en Napoleon!

Het Reddingmuseum en Fort Kijkduin slaan de handen ineen met een leuke samenwerking in de herfstvakantie op woensdag 24 oktober. Op deze dag staan Opa Dorus Rijkers en Napoleon bij de musea voor je klaar om je te helpen met een spannende zoektocht. Beleef het verleden en ga op zoek naar de 10 belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Den Helder. Ontdek dat geschiedenis leuk kan zijn! Je ontvangt bij aanvang een kaart met een historische tijdlijn waar je de ontbrekende gegevens moet invullen om de tijdlijn compleet te maken. De antwoorden zijn na goed zoeken in beide musea te vinden.

Rondleiding Wil je hulp bij je zoektocht en het maken van de historische tijdlijn? Ga dan mee met de rondleidster in het Reddingmuseum. Zij kan je alles vertellen over het reddingwezen en ?opa Dorus Rijkers? in het Reddingmuseum. Dorus Rijkers is een van de bekendste redders van schipbreukelingen uit de Nederlandse geschiedenis. Hij kwam uit Den Helder en redde de levens van meer dan vijfhonderd drenkelingen. Dorus laat in het museum zien hoe hij levens redde. Als je hiermee klaar bent kun je nog de windtunnel en de vaarsimulator uitproberen in het museum of gewoon lekker rondlopen. In Fort Kijkduin is het Napoleon die je meeneemt door het fort. Wat deed hij in Den Helder en waarom liet hij het fort bouwen? Hij vertelt het jezelf. Na de rondleiding met Napoleon (niet verplicht!) ga je verder met maken van je tijdlijn, zodat je aan het eind van je bezoek een volledige tijdlijn hebt van historische gebeurtenissen in Den Helder. Zoektocht afgemaakt? Dan kun je gaan kijken bij het aquarium of het fort verder ontdekken. Op 23, 24 en 25 oktober vanaf het begin van de middag is er een bijzondere duiker aan het werk in Fort Kijkduin, hij schildert namelijk onderwater!'

Twee musea voor maar ?10,- Deze spannende zoektocht kost maar ? 10,- en hiervoor kun je dus zowel het Reddingmuseum als Fort Kijkduin bezoeken op 24 oktober tussen 10:00 en 17:00 uur. Kinderen van 3 jaar en jonger zijn gratis. Kaarten zijn online te verkrijgen via de website van Fort Kijkduin http://www.fortkijkduin.nl/kaarten-bestellen.html, maar kunnen op 24 oktober tevens bij de receptie van het Reddingmuseum en Fort Kijkduin gekocht worden.

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers ? www.reddingmuseum.nl Fort Kijkduin ? www.fortkijkduin.nl