• Als ik de zee maar zie v.l.n.r. Victor Posch, Margriet Middel, Helen Botman en Peter van Vleuten

    Jessica Heetebrij

ALS IK DE ZEE MAAR ZIE

08-10-2018, 16:47 | Lezersnieuws | Victor Posch

Datum:

vrijdag 19 oktober 2018, 20:00

Locatie:

Weststraat 107/109
galerie windkracht 13
Den Helder

Theaterprogramma 'ALS IK DE ZEE MAAR ZIE' in reprise in Galerie Windkracht 13

DEN HELDER - Op veelvuldig verzoek is het muziektheaterprogramma 'Als ik de zee maar zie' dit najaar in reprise gegaan. Op vrijdag 19 oktober is de voorstelling te zien en te horen in Galerie Windkracht 13 in Den Helder. Het programma, een tweeluik van muziek, dans, zang, verhalen en gedichten, wordt gebracht door Victor Posch, Margriet Middel, Helen Botman en Peter van Vleuten. Centraal staat de aantrekkingskracht van de oneindig deinende zee. De aanvang is 20.00 uur. Meer info en reserveren op www.alsikdezeemaarzie.nl.

In het eerste deel brengt danseres/zangeres Margriet Middel (o.a. Sweet Charity, My Fair Lady, The Wiz, Joseph, Chicago) samen met saxofonist/pianist/verteller Victor Posch een bijzondere combinatie van zang, dans, verhalen en uiteraard sax. De rode draad is het verhaal over een oude visser en een danseres. Over het verlangen naar het onbekende en het najagen van dromen.

In het tweede deel brengen zangeres Helen Botman (o.a. La Luna, Vleugelvrouw) en singer-songwriter Peter van Vleuten een vertelconcert waarin de zee het thema vormt: over vocale verleidingen, omzwervingen en de koers naar huis. Met een getijdenstroom van tweestemmige zang omlijsten Botman en Van Vleuten de verhalen en gedichten die aanspoelen langs hun muzikale vloedlijn. Het tweeluik mondt uit in een gezamenlijke finale met dans, zang, gitaar en sax.

Datum: Vrijdag 19 oktober Aanvang: 20.00 uur. Waar: Galerie Windkracht 13, Weststraat 107-109, Den Helder Meer info en reserveren: www.alsikdezeemaarzie.nl.