• aangeleverd: Tuincentrum Hollander

Zwarte Pietenkoor geeft eerste optreden bij Hollander

BREEZAND Het Zwarte Pietenkoor uit Den Helder brengt komende zondag een bezoek aan tuincentrum Hollander. Want, tradities moet je in ere houden, is de mening van Sinterklaas, die zaterdag voet aan wal zet in de haven van Den Helder. "We komen al achttien jaar bij Hollander, dat willen we er graat in houden."

Tussen 13.30 en 15.30 uur brengen de pieten vrolijke nieuwe en oude Sinterklaasliedjes ten gehore. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en ze krijgen jong en oud in beweging.

ALTIJD MEEZINGEN "Liedjes als De Golf van Biskaje, Pepernotensamba, Linkerbeen Rechterbeen en Piet in Den Helder zijn oude bekende die de kinderen bijna altijd mee kunnen zingen", weet Sinterklaas uit ervaring. "Maar er is ook nieuw repertoire, want het hele jaar hebben mijn pieten gerepeteerd in Spanje. Ze kijken uit naar hun eerste grote optreden van het jaar. En wie het dansen moe is, kan ook mooi nog even een kijkje nemen op de kerstshow in het tuincentrum. Ik kijk elk jaar mijn ogen weer uit: wat een plaatje is dat om te zien."

IK DOE MIJN BEST Sint Nicolaas kan niet garanderen dat hij een bezoek brengt aan het optreden van zijn koor, maar garandeert de goedheiligman.

"Ik doe zeker mijn best om erbij aanwezig te zijn. Het is vanzelfsprekend het eerste echte optreden en daar hoor ik toch wel bij te zijn. Als ik er ben, dan vind ik het heel leuk om met een paar kinderen op de foto te gaan of een praatje aan te knopen."

Tuincentrum is te vinden aan de Schorweg 99B in Breezand.