• Hortus Overzee

Eetbare cactussoorten en vetplanten op het menu

DEN HELDER Op tweede Pinsterdag is er in Hortus Overzee een lezing over eetbare cactussen en vetplanten.

Een lekkere salade van de vijgcactus, een soepje van een zuilcactus en in het hoofdmenu worden de aardappelen vervangen door yucca wortels. Medewerker Jacq Janssen van de hortus aan Soembastraat vertelt over de onverwachte eigenschappen van deze prikkelende planten. Hoe worden zij elders op de wereld als voedselbron gebruikt? Veroveren ze ook de Hollandse keuken?

Eten, drinken en geestverruimend gebruik van succulenten en de geschiedenis hiervan zullen allemaal aan bod komen. De lezing vindt plaats in het kader van Plant&Eter. Onder dit thema organiseren de botanische tuinen van Nederland allerlei activiteiten en tentoonstellingen.

En natuurlijk zijn ook de kassen en tuinen van Hortus Overzee in al hun lentekleuren en –geuren te bewonderen.

De lezing op maandag 21 mei begint om 15.00 uur. Entree inclusief lezing bedraagt 8 euro. Donateurs betalen 5 euro.

Normale entree 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar 3 euro. Hortus Overzee is vanaf 19 mei ook in de weekenden en feestdagen tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. Adres: Soembastraat 83.

Meer informatie is verkrijgbaar via 0223-614206 of op de website: www.hortusoverzee.nl.