• De NK deelnemers van MSV Zeemacht

    Stefan Schouten

Zes Zeemachtzwemmers actief op Nederlandse Kampioenschappen

13-12-2017, 08:46 | Lezersnieuws | Stefan Schouten

 

Van 14 tot en met 17 December worden in Eindhoven de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) korte baan gezwommen. De week erop worden in Hoofddorp  de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan voor senioren gezwommen. Bij beide wedstrijden zullen alle (jeugd-)zwemtoppers van Nederland in actie komen. Het is zes zwemmers van MSV Zeemacht gelukt om zich te kwalificeren voor deze prestigieuze wedstrijden.

 

Bij het NJJK komt Michael van der Wal op zeven afstanden uit waarbij de focus zal liggen op de vrije slag en rugslag. Op de 50 meter rugslag is hij titelverdediger. Emma Riemers zal voornamelijk op de vrije slag nummers actief zijn en staat bij een aantal nummers in de top 6 genoteerd. Collin Schouten komt op vijf  voornamelijk langere afstanden uit waaronder de 400 meter vrije slag en 400 meter wisselslag. Boyd Wijkman heeft zich gekwalificeerd op de 200 meter rugslag.

 

Bij het NK senioren zal Amber van der Kruk voor de Nationale Paralympische Jeugdselectie uitkomen en op diverse afstanden actief zijn. Bijzonder is haar deelname aan de 800 meter vrije slag waar zij zal proberen het Nederlands Record van Magda Toeters te verbreken. Christiaan van der Zwaal zal op zijn specialiteit de 50 meter vlinderslag uitkomen in Hoofddorp.