• De succesvolle wedstrijdploeg van Zeemacht

    S Schouten

Succesvol weekend voor Zeemacht wedstrijdzwemmers bij Regiokampioenschappen

12-11-2017, 19:37 | Lezersnieuws | Stefan Schouten

Dit weekend was het eerste deel van de Regio Kampioenschappen Korte Baan die in een vernieuwde opzet werd gehouden. Naast de gebruikelijke verenigingen uit Noord-Holland deden nu ook de verenigingen uit de regio Amsterdam en ’t Gooi mee waaronder de Nederlandse topvereniging de Dolfijn. Hiermee kende deze kampioenschappen, die in Hoofddorp werden gehouden, een ijzersterke bezetting, mede ook omdat er scherpe A-limieten moesten worden gezwommen om mee te mogen doen.   Voor Zeemacht was het een bijzonder succesvolle wedstrijd met 2 gouden, 5 zilveren, en 1 bronzen medailles. Ook zwom Colin Schouten NJJK limieten op de 200 meter rugslag en 400 meter vrije slag.

 

Bij de dames won Amber van der Kruk goud in de paralympische klasse. Ook Emma Riemers won goud op de 200 meter vrije slag. Bij de heren won Collin Schouten driemaal goud en eenmaal brons.  Michael van der Wal zwom naar het goud op de 100 meter vrije slag en behaalde ook nog drie zilveren medailles. Boyd Wijkman zwom naar drie zilveren medailles en een bronzen medaille. Kay Wijkman behaalde tweemaal zilver en Liam Wesemann won brons op de 200 meter schoolslag. Liam Boon won brons op de 400 meter vrije slag.

Ook bij de estafetteploegen ging het uitstekend. Zo wisten de jonge herenploeg van Zeemacht bestaande uit Jordi de Nijs, Boyd Wijkman, Collin Schouten en Michael van der Wal een zilveren plak op de 4x200 meter vrije slag te behalen. Bij de 4x100 meter vrije slag kwam Christiaan Zwaal in plaats van Collin en werd er een bronzen medaille gehaald. Bij de dames 4x100 meter wisselslag zwommen Simone Anvelink, Anouk vd Kruk, Susanne en Tessa Mosch naar het brons.

Door deze goede resultaten zijn de verwachtingen hoog gespannen voor het tweede deel wat zich volgend weekend wederom in Hoofddorp zal afspelen.