Krabbetukkers openen 56e carnaval in Waaienburg

12-11-2017, 06:57 | Lezersnieuws | Peter de Vrij

Op de openingsavond van het 56e carnavalsseizoen in Den Helder is Jan de Leeuw voor het negende achtereenvolgende jaar geinstalleerd als prins carnaval bij CV de Krabbetukkers. Tijdens het prinsenbal werden Irma Balkema en Dominique Mijnen aan de vereniging voorgesteld als de nieuwe hofdames aan de zijde van de prins. Traditiegetrouw werd er ook gehuldigd. Udo Stam, Tanja Bakker, Els Rullens en Ronald Lagendijk, medewerkers van de snackbar, werd de eer der Krabbetukkers waardig bevonden.

Prins Jan is de tiende prins carnaval die Den Helders grootste en oudste carnavalsvereniging zal leiden tijdens het komende carnaval. Wat dienstjaren als prins carnaval betreft komt Jan de Leeuw in de buurt van enkele illustere voorgangers, die ook vele jaren het gezicht van de vereniging zijn geweest. Prins Pierre 11 jaar, prins Arco 10 jaar en de prinsen Cees en Peter respectievelijk 8 en 7 jaar die hij reeds in jaren heeft overtroffen. De vereniging huldigt het standpunt als een prins het goed doet, is er geen reden hem te vervangen?

In zijn openingsspeech stelde de prins dat vooral na de jaarwisseling in de maanden januari en februari talrijke activiteiten gaan plaatsvinden. Met nadruk noemde hij de bezoeken aan een aantal zorgcentra,  het scholenrondje en dat tijdens het kindercarnaval op zondagmiddag 11 februari Monique Smit een optreden zal  verzorgen.

Huldiging

Als eerste daad van het 56e seizoen huldigde Prins Jan bijgestaan door zijn hofdames Irma en Dominique medewerkers van de snackbar Udo  Stam, Tanja Bakker, Els Rullens en Ronald Lagendijk werd de eer der Krabbetukkers waardig bevonden. Zij werden alle vier benoemd tot Ridder in Orde van de Carnavalshoed.

Het grote carnavalsweekend wordt volgend jaar in de Kingsdome gehouden en wel van zaterdag 10 tot en met maandag 12 februari. De kaartverkoop start op zaterdag 10 januari. De Krabbetukkers zijn er klaar voor, zo liet de vereniging zaterdagavond weten.